דיקור מערבי
כולם חשופים לכאב, ברמות שונות. חלקינו, נאבד עשתונות ואת התפקוד הפונקציונלי שלנו כבר בהתחלה. אחרים, ימשיכו בניסיון נואש לחיי יום יום רגילים, אך הכאב חזק מאיתנו, ויכריע את רובינו.
כיצד מטפלים בכאב?
כיצד מטפלים בחוסר תנועה?
האם יש אזורי כאב נפוצים?
לכל מי שקץ בכדורים נרקוטיים, זריקות פולשניות או ניתוחים, יוכל למצוא מזור במאמר זה.
כאשר אנחנו מדברים על כאב, ברב מקרים מדובר בכאב מיופאציאלי.
הכוונה לכאב, שלא ניתן לאבחן בהדמיה ובכל זאת הוא קיים. מופיע בתקופות לא קבועות, ברמות שונות, ומפריע לתפקוד בחיי היום יום.
מומחים טוענים, שזהו כאב שרירים, הנגרם בדרך כלל מעומס יתר, הנובע מפעילות ספורטיבית, ישיבה מרובה בעבודה, תנוחה אופיינית השמורה לרופאי שיניים, קוסמטיקאיות וכו'.
כל שיטת טיפול בכאב וטווחי תנועה צריכה להיות קשורה במחזור הדם ובהשפעתה על זרימת הדם אל המקום הפגוע.
הפיזיולוגיה יודעת לאפיין את האזור הכואב, כמקום דל בדם, בחמצן ,בחומרי מזון, בזרימה ובהובלה אטית של הדם, אם בכלל.
זו הסיבה הראשונית לכאב ולקושי תנועתי.
שיטה טיפולית המאיצה את מחזור הדם באזור הטראומה, היא ערובה להקלה.
אם נשלב את הטיפול ההוליסטי, ונדגיש שהשיפור מיטיב את כוח הרצון, החיוניות ומצב הרוח, נקבל את השלבים הראשוניים לשיקום.
עתה עלינו לשלב טיפולים נוספים כמו הידרותרפיה, שאינה מאיימת פיזית ונפשית על המטופל הסובל, כמו גם כוסות רוח, דיקור סיני, ובשלב האחרון – פיזיותרפיה לטיפול מסכם בשריר ובמפרק, על מנת לחזקם, להארכתם ולהגמשתם וכך נגיע להבראה מלאה.
כולנו מכירים את הדיקור הסיני, אך האם שמענו על אחיו הדיקור המערבי או בשמו הדיקור היבש.
שמו נגזר מעצם פעולת הדיקור הנעשית ללא החדרת חומרים שונים, אלא מנסה להגיע לעומק השכבה השרירית או הסחוסית, ולהשפיע.
בעוד הדיקור הסיני מסתמך על אנרגיות ומרדיאנים,הדיקור המערבי או בשמו הנרדף – דיקור יבש, מושתת על ידע פיזיולוגי ואנטומי, ומבוצע רק ע"י רופאים ופיזיותרפיסטים, שהוכשרו לכך.
החדרת המחטים לעומק השריר, בחיפושינו את מעגלי הכאב שפיתח השריר באזור מוקד הכאב, תתיר את הסיבוכים בסיבים הפגועים, תעודד זרימת דם, ותביא להקלה מידית, אם גם זמנית.
לא רק טראומה פיזית גורמת לכאב. מי שנתון למתח נפשי, תאונה פתאומית, טונוס/מתח שרירי גבוהה מולד (בעיקר אצל גברים), ירגיש קשיות בעיקר בעורף ובכתפיים ויתקשה להניע אותם.
עם הזמן, חלקים אחרים בגוף יפגעו גם הם, כשיתבקשו לתפקד במקום האזור הפגוע, בנוסף לפעילותם הקבועה, לא רחוקה הדרך לשינוי ביציבה, בעמידה ובהליכה. האדם יכול לאבד שליטה בשל השיתוק הנכפה עליו ואם זו פעם ראשונה, ייקח זמן רב עד שיחליט מה עליו לעשות. זמן זה הנו קריטי, מכיוון שהשריר ממשיך להתכווץ, הכאב מוקצן, והמשבר בפתח.
גוף האדם נפגע בחיי היום באקראי. נקודת הפציעה תהיה לעולם רגישה יותר מכל חלקי הגוף. בדרך כלל תתפתח דלקת אזורית, יפגעו עצבים העוברים במקום ותתפתח הקרנה של מתח או תחושה דוקרנית לא נעימה וטורדנית, שאינה נותנת מנוח. במקרה כזה כל שיטה שתאיץ את מחזור הדם לאזור, תקל מיידית על החולה ותפרק את מעגל הכאב שקשה לחדור בעדו, בשל תהליך של התקשרות עצבים זה בזה.
עבודות בנושא מוכיחות כי התהליך הנ"ל מתקיים עם החדרת המחטים היבשות לשריר בשטח הפגיעה.
הדיקור היבש מתבצע באמצעות מחטים דקיקות, אותן מחדירים ישירות אל השריר.
הקלה תוכיח כי פגענו במטרה. חשוב להמשיך לטפל ולתכנן שילוב של עוד טיפולים מאיצי זרימת דם כמו: הידרותרפיה, כוסות רוח ועיסוי רפואי.
ב"גלגל הצלה", קליניקה להידרותרפיה ופיזיותרפיה, הגו את השילוב של הדיקור המערבי, כמו גם את שילובם של כוסות הרוח, העיסוי הרפואי וההתעמלות הבריאותית. שילוב הטיפולים נעשה מתוך אמונה גדולה כי השילוב יביא את המטופל להקלה מהירה יותר. שילוב הטיפולים הוא מגוון, מעניין ויצירתי.
ההידרותרפיה היא הראשונה בחשיפת המטופל להאצת מחזור הדם לאזור הכאב. שימוש בוואטצו, ג'יהארא, מתיחות ותרגילי נשימה מתחת למים, יהווה שלב טיפול ראשוני. ההקלה, תביא בעקבותיה תנועה ומטופל נייד יותר. בשלב השני ייחשף למחטים המערביות בד בבד עם המים. הוא יוכל לשפר את תפקודו בעזרת הפחתה בשעות וברמת הכאב. התמדה והכנסת סוגי טיפול נוספים, עד לתרגילי חיזוק במים והקניית מיומנות שחיה שיקומית, יסכמו את הטיפול.
לסיכום:
הדיקור המערבי, אותו דיקור יבש, הממוקד למעמקי השריר בתקווה לחשוף את נקודת הכאב, נחשב לאחד מסוגי הטיפולים, מאיצי מחזור הדם, שמומלץ להשתמש בהם על מנת להפחית כאב ולייצר תנועה.
משמעות התהליך הוא שקום. יש לזכור, ללא חיזוק, הגמשה וכושר על בסיס קבוע, המשבר יחזור וביתר שאת.