טיפול הידרותרפיה – רקע
אם נמצא במים חמימים ונבצע תנועות ארוכות, החוזרות על עצמן, נקבל חופש תנועה בגוף, במקום גמישות מוגבלת, המאפיינת את התנהלותנו כתוצאה מחיי היום יום מלאי הלחץ והתסכול האופפים אותנו.
המנח הישר, שבו מונח הגוף על פני המים, ללא כל עומס על מפרקי הגוף, כמוהו כמנוחה על מזרן המים, שהגלים משחררים את שריריו, ומביאים אותו למנוחה עמוקה ללא הפרעה. האדם מתנתק מהמציאות, עיניו נעצמות, והוא מגיע לרוגע ושלווה.
המים הם מרחב בטוח לטיפול והרגעה, מכיוון שבמים אין חשש מנפילות או חבלות. על מנת להפיק תועלת מנטלית מן ההידרותרפיה, עלינו להתמסר למים ולהאמין בכוחם לעזור לנו.
כדאי לזכור שגופינו מאבד שני שליש ממשקלו כשהוא במים, ולכן נבין שהמאמץ שאנו נשקיע בייצוב הגוף במנח השכיבה הוא קטן, ומאפשר מיקוד פנימי במתרחש בתוכנו, מן הראש ועד לקצות האצבעות הרגליים, ללא כל הפרעה.
טיפול רגשי במים לילדים
תחושת הנינוחות במים זהה גם אצל ילדים, ולכן ההידרותרפיה הינה פתרון מצוין לכל מי שמאובחן כהיפר אקטיבי, לקוי בקשב וריכוז, אוטיסט וכו'. ילדים אלו, שאי השקט מאפיין אותם, והם נעים וזזים כל העת, בשל אי יכולתם להתמקד, ובשל גירוים סביבתיים המציקים להם כל העת, יצליחו להירגע כשהמטפל ישכיב אותם על המים, ויוביל אותם בהתאם לזרם המים, העוטפים אותם בתחושה של חום ונינוחות.
אט אט מפסיק הילד לדבר מהר ובקול רם. הוא אינו חוזר על כל מילה כמה פעמים, והמילים יוצאות מפיו באיטיות ובקול נמוך יותר.
הוא נרדם, ומאפשר למטפל להאריך את שריריו המתוחים, מן המתח התמידי בו הוא מצוי.
טונוס הגוף גורם לעייפות מיותרת בהתנהלות הגוף, מעצבן, מדכא ומונע התקדמות ויישור קו.
תופעה ידועה בעת הטיפול היא שיחת יחיד, שמנהל המטופל עם המטפל. זה המרחב, ואלו התנאים, בו מרגיש
המטופל בטחון, ומרשה לעצמו לפרוק מתחים. כעסים ותסכולים.
עם סיום הטיפול, ועם צאתו מהמים, הוא אמנם תשוש, אך הנחייה בתחום הנשימה הנכונה, תביא אותו לצבירת אנרגיה חיובית ונכונה, על מנת להתמודד כהלכה עם קשיי היום יום.